Moment aniversar la Râmnicu Vâlcea

Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Vâlcea aniversează, la 27 aprilie 2012, 20 de ani de la înființare. Evenimentul este marcat printr-un simpozion aniversar cu tema „Rolul femeii creștine în dezvoltarea culturii și spiritualității românești”.

La întâlnire sunt așteptate membrele organizației, preoți și persoanele care au sprijinit de-a lungul timpului activitatea femeilor ortodoxe.

Despre misiunea organizației în societate a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS președintele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea, Maria Popescu:

Liga se ocupă cu servicii sociale, evidențierea, diagnosticarea și analizarea nevoilor sociale ale persoanelor care se află în dificultate și, cum trecem printr-o perioadă de criză, aceste nevoi sunt mai mari. De asemenea, și acordarea de ajutoare materiale, financiare și medicale în funcție de nevoile celor aflați în evidența noastră. Sunt peste 250 de familii în dificultate care efectiv se află sub monitorizarea noastră”, a precizat Președintele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Râmnicu Valcea, Maria Popescu.

Potrivit arhiram.ro, manifestarea se va desfășura după următorul program :

Vineri, 27 apr. 2012

-09.00 – Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală

-10.00 – Deschiderea festivă a Seminarului – Sala „Iosif Episcopul’

-11.30-12.30 – Continuarea lucrărilor

-15.30-17.00 – Reluarea lucrărilor în cadrul cărora vor avea loc dezbateri profesionale – Sala „Iosif Episcopul’

-18.00 – Vizită la Sf. Mănăstire Cozia

Sâmbătă, 28 apr. 2012

-09.00 – Vizită la Salina Ocnele Mari

-13.00-15.00 – Vizită la Sf. Mănăstire Ostrov

-15.30-17.00 – Scurte prezentări ale asociațiilor din țară

-18.00 – Vizită la Sf. Mănăstire Turnu

Duminică, 29 apr. 2012

-09.00-12.00 – participare la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…