Moment aniversar la Măcin, Tulcea

Școala Generală „Gheorghe Banea” din orașul Măcin, jud. Tulcea a împlinit în aceste zile 50 de ani de la zidirea ei. Cu acest prilej au avut loc o serie de manifestări cultural – artistice la care au participat cadre didactice, elevi și numeroși invitați.

Astfel, joi 26 aprilie 2012, Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a oficiat în sobor o slujbă de Te – Deum în curtea școlii rostind apoi un cuvânt de binecuvântare și de felicitare oferind direcțiunii școlii o icoană cu Sf. Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, patronul spiritual al acestei instituții de învățământ.

Preasfinția Sa a participat apoi la un frumos program închinat sărbătorii Învierii Domnului oferit de elevii școlii, precum și la o serbare cultural – artistică.

Episcopul Tulcii a împărțit diplome elevilor care s-au remarcat la Concursul de religie organizat în cadrul Școlii după care a vizitat sălile de clasă.

În urmă cu trei ani, după cum ne informează Episcopia Tulcii, Preasfinția Sa a sfințit o frumoasă capelă închinată Sf. Mucenic Gheorghe și care se află în curtea școlii, unde săptămânal au loc servicii religioase la care participă cadrele didactice și elevii sub conducerea P.C. pr. Lungu Florin confesorul școlii.

Comentarii Facebook


Știri recente