Moment aniversar la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În prima duminică a Postului Mare astăzi, 4 martie 2012, în Duminica Ortodoxiei, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

La slujbă au participat numeroși credincioși râmniceni care au dorit să înalțe rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea și sănătatea Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim care își sărbătorește ziua onomastică, având ca patron spiritual pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan, prăznuit de Biserică astăzi.

După cum ne informează arhiram.ro, la momentul rostirii cuvântului de învățătură, Părintele Protosinghel Sebastian Mihalcea, Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale, a dat citire pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, amintind totodată credincioșilor de colecta pentru Fondul Central Misionar, organizată pe întreg cuprinsul Patriarhiei Române.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt prin care a subliniat importanța acestui moment aniversar pentru Arhiepiscopia Râmnicului. Cu acest prilej a fost oficiată o slujbă de Te Deum, drept mulțumire Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și binefacerile revărsate asupra Întâistătătorului Arhiepiscopiei Râmnicului, iar apoi a fost săvârșită slujba de Polihroniu pentru conducerea Bisericii, cler și popor.

După slujba de mulțumire, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, în numele său personal, al membrilor Permanenței Eparhiale, al personalului Centrului Eparhial, al preoților, monahilor și monahiilor din Arhiepiscopia Râmnicului și al tuturor credincioșilor, l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, urându-i ani mulți și sănătoși, vigoare sufletească și trupească deplină și o păstorire aleasă, și i-a dăruit Înaltpreasfinției Sale în semn de prețuire un engolpion.

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a mulțumit lui Dumnezeu, părinților slujitori ai catedralei, în special Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul pentru cuvintele adresate, precum și credincioșilor prezenți în fiecare duminică la Catedrala Arhiepiscopală.

Comentarii Facebook


Știri recente