Moment aniversar la Biblioteca Sfântului Sinod

Palatul Sfântului Sinod de la Mănăstirea bucureșteană Antim, locul actual al Bibliotecii Sfântului Sinod, își sărbătorește anul acesta centenarul. Pentru a marca această aniversare, duminică, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va binecuvânta noua sală de lectură „Mitropolit Primat Atanasie Mironescu”.

De asemenea se va dezveli o placă aniversară care consemnează acest eveniment și va fi lansat un album cu informații inedite cu istoria palatului în text și imaginii, după cum a precizat Arhim. Policarp Chițulescu, director – Biblioteca Sfântului Sinod.

Palatul Sfântului Sinod a fost construit între anii 1910-1912.

„Este o clădire simbol a unității tuturor românilor deoarece ea a constituit locul în care se adunau pentru prima oară ierarhii din toate eparhiile românești. Tot în această clădire s-a hotărât ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rang de Patriarhie”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Policarp Chițulescu, director – Biblioteca Sfântului Sinod

Biblioteca Sfântului Sinod este una dintre cele mai respectabile instituții de gen din țară, fiind frecventată nu doar de teologi, ci și de cercetători din diverse domenii.

Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim se află în Centrul Capitalei, foarte aproape de Palatul Parlamentului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…