Moment aniversar la Baia Mare – Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, la 90 de ani

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a împlinit astăzi, 28 mai, 90 de ani. Sute de credincioși maramureșeni, preoți și diaconi din eparhie, și nu numai, au venit la Catedrala episcopală din Baia Mare pentru a participa la Sfânta Liturghie și a-l felicita pe chiriarhul lor. Slujba a fost oficiată de toți ierarhii Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, informează TRINITAS TV.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată și o slujbă de Te Deum, în semn de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu de-a lungul vremii.

În continuare, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a dat citire mesajului de felicitare al Patriarhului României, intitulat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian – la 90 de ani de frumoasă și rodnică viețuire.

„Mulțumesc și vă rog pe toți să primiți din partea mea toată îmbrățișarea plină de iubire. Vă acord vouă tuturor toate binecuvântările pe care le-am dat de 70 de ani de când sunt slujitor al lui Dumnezeu. Sunt zeci de mii de binecuvântări; prin mâna aceasta bolnavă am sfințit preoți, am dezlegat păcate, am mângâiat bolnavi. Toate binecuvântările îmi doresc să fie pentru mântuirea voastră a tuturor”, a spus cu acest prilej Înaltpreasfinția Sa.

Cu prilejul împlinirii celor 9 decenii de viață, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian a primit titlul de cetățean de onoare al orașelor Satu Mare și Carei.

„Dorim ca Dumnezeu să-l țină sănătos și în pace pentru că un întreg ținut a fost luminat, păstorit și a fost îndrumat de către Înaltpreasfinția Sa, și în vremuri grele și în vremuri bune”, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

La festivitate au participat și oficialități locale și de stat, dintre care amintim pe dl. Vasile Timiș, Secretar de stat – Ministerul Culturii, și dl. Stelian Gomboș, consilier – Secretariatul de stat pentru Culte.

Cu același prilej, la Biblioteca Județeană din Baia Mare a fost lansat volumul „ÎPS Justinian Chira 90”, un documentar biografic aniversar din seria „Personalități Maramureșene – Aniversări”.

Comentarii Facebook


Știri recente