Moment aniversar în Parohia românească din Rocky River, Ohio

La Parohia ortodoxă română din Rocky River, Ohio, Arhiepiscopia ortodoxă română din cele două Americi, s-a serbat duminica aceasta cea de-a 75-a aniversare a parohiei. În curând, pe un teren nou-achiziționat se vor construi o nouă biserică și un centru comunitar, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Cu acest prilej, la Catedrala ‘Buna Vestire’ a fost săvârșită Sfânta Liturghie de IPS Arhiepiscop Nicolae, împreună cu părintele protos. Andrei Aioanei de la Centrul Eparhial din Chicago și părintele paroh Ion Gherman. Sărbătoarea a început cu slujba Vecerniei și a Parastasului pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii parohiei, iar după Sfânta Liturghie au fost rostite rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra parohiei în cei 75 de ani de existență, precum și pentru victimele atentatelor din septembrie 2001 și pentru familiile lor. Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă festivă și vizionarea unor imagini ale unor diferite evenimente din parohie. La final, IPS Arhiepiscop Nicolae a oferit parohiei un certificat de merit, precum și mai multe diplome de recunoștință credincioșilor care, de-a lungul anilor, au susținut activitățile parohiei.

Părintele paroh împreună cu enoriașii doresc să se construiască o nouă biserică și un centru comunitar pe un teren deja achiziționat.

Istoria parohiei începe în anul 1936, când mai mulți credincioși ortodocși români au hotărât înființarea unei parohii cu hramul ‘Buna Vestire’. De-a lungul timpului, parohia a trecut prin mai multe schimbări, de la prima locație de pe Detroit Avenue, în anul 1936, la cumpărarea și amenajarea unui templu evreiesc, în anul 1938, până la actuala biserică, cumpărată în anul 1969. ‘Schimbările de loc reflectă schimbările din viața noastră, căci America este pământul unde cu anevoie prinzi rădăcini într-un loc anume pentru toată viața. Dar schimbările le putem observa și în organizarea parohiei care, de la an la an, a considerat cele necesare bunei rânduieli a activităților parohiei. În 1936 s-a organizat Reuniunea Doamnelor, în 1946, Reuniunea Tineretului, iar în 1947, Organizația Femeilor pentru Ajutor Social (Ladies Welfare Org.). De-a lungul acestor ani, mai mulți preoți au slujit cu vrednicie Parohia ‘Buna Vestire’, predicând Cuvântul lui Dumnezeu, săvârșind Sfintele Taine și călăuzindu-i pe credincioși pe drumul mântuirii. Slujirea lor și-a arătat roadele peste timp, căci comunitatea de astăzi este înfloritoare și consideră de bun-augur planurile de viitor’, a precizat părintele paroh Ion Gherman.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…