Moment aniversar în Mitropolia Banatului

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoții și diaconii slujitori ai Catedralei mitropolitane, precum și membrii Centrului Eparhial au felicitat vineri, 2 martie, pe Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, la împlinirea a 50 de ani de la instalarea sa în scaunul mitropolitan.

Evenimentele petrecute la 4 martie 1962, în catedrala mitropolitană din Timișoara, au fost evocate în cadrul unei întâlniri festive la reședința mitropolitană.

Cu acest prilej, părintele Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei, a adresat felicitările și doririle de bine ale colaboratorilor de la Centrul eparhial și ale slujitoprilor de la catedrala mitropolitană. Totodată, a fost prezentat albumul omagial dedicat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Dr. Nicolae Corneanu, intitulat „O jumătate de veac de arhipăstorire ca Întâistătător al Mitropoliei Banatului, 4 martie 1962- 4 martie 2012”. Acesta a apărut la tipografia eparhială, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul și prin osteneala slujitorilor Cancelariei eparhiale.

În continuare, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis Chiriarhului mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la întronizarea ca Mitropolit al Banatului. În mesajul de felicitare, Patriahul României accentuează activitatea „luminoasă și statornică la Altarul Banatului” a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, urând totodată „calde urări de sănătate, pace, bucurie și mult ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea de păstorire a clerului și a credincioșilor din Mitropolia Banatului”.

În finalul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor prezenți pentru alesele urări de bine, încredinându-i totodată toată purtarea de grijă și dragostea sa părintească.

Comentarii Facebook


Știri recente