Moment aniversar în Episcopia Tulcii

Sărbătoarea Buneivestiri în Episcopia Tulcii a fost dublată de o alta, și anume, împlinirea a 4 ani de la întronizarea Preasfințitului Visarion ca Episcop al Tulcii.

Evenimentele care au înconjurat această mare sărbătoare creștină s-au desfășurat pe parcursul mai multor zile și au inclus acțiuni filantropice, procesiuni religioase, slujbe arhierești și spectacole religioase.

În ajunul sărbătorii, începând cu ora 11,30, Preasfințitul Părinte Visarion, însoțit de preoții de la Biserica Buna Vestire (paraclis Episcopal) a făcut o vizită filantropică la azilul de bătrâni ,,Sf. Nectarie” din Municipiul Tulcea unde s-a oficiat mai întâi o slujbă de binecuvântare și au fost împărțite pachete sociale celor 50 de persoane asistate aici.

După cum ne informează Pc. Pr. Felix Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii, pentru această sărbătoare, a fost adusă de la mănăstirea Celic Dere icoana Maicii Domnului ocrotitoarea de foc care, seara, înainte de începerea vecerniei arhierești, a fost purtată în procesiune de la Centru Eparhial la biserica Buna Vestire, unde a fost depusă spre închinare credincioșilor pe un baldachin special amenajat.

Preasfințitul Părinte Visarion înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba vecerniei unită cu Litia, la sfârșit rostind un cuvânt de învățătură cu referire la praznicul Buneivestiri.

Însăși slujba praznicului, a fost oficiată la paraclisul episcopal Buna Vestire, începând cu ora 10,00, de către Preasfințitul Visarion, care a avut ca oaspete de seamă la această sărbătoare de suflet pe Î.P.S. Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

Între preoții și credincioșii care au luat parte la hram, s-au aflat și reprezentanți ai autorităților locale și membrii ai comunității elene din Tulcea.

Cu acest prilej, după cum ne informează Alexandru Chituță, Preasfințitul Părinte Visarion a declarat: „La împlinirea celor patru ani de la instalarea noastră ca episcop al Tulcii de către Preafericitul Părinte Daniel, dăm slavă lui Dumnezeu și-Îi mulțumim smerit pentru darurile revărsate asupra noastră, a clerului și a credincioșilor tulceni. Au fost patru ani de muncă, de strădanii și de împreună lucrare aici la gurile Dunării, ani care ne-au adus multe bucurii și împliniri duhovnicești. Nădăjduim că și în continuare Dumnezeu ne va ajuta să împlinim cele ce sunt de trebuință și să mergem pe drumul înaintașilor sporind în credință, în nădejde și în dragoste față de El și față de semeni”.

Seara, începând cu ora 17,00, la sala mare a Teatrului Jean Bart din Tulcea va avea loc în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului concertul religios ,,În vremea aceea…” la care vor participa corale, grupuri corale și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovschi” din Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente