Moment aniversar în Arhiepiscopia Râmnicului

Înalt Preasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și-a serbat în Duminica Ortodoxiei ziua numelui, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, citat de „Ziarul Lumina”. Cu această ocazie, clerul și binecredincioșii creștini, monahii și monahiile acestei eparhii l-au felicitat pe arhipăstorul lor și au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul sănătății și al vieții ce i le-a dat Înalt Preasfinției Sale.

Duminică, la Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înalt Preasfințitul Gherasim, alături de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

La momentul rostirii cuvântului de învățătură, protosinghelul Sebastian Mihalcea, eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale, a citit pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, amintind totodată credincioșilor de colecta pentru Fondul Central Misionar. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Emilian a rostit un cuvânt prin care a subliniat importanța acestui moment aniversar pentru Arhiepiscopia Râmnicului. Cu acest prilej a fost oficiată o slujbă de Te Deum drept mulțumire Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și binefacerile revărsate asupra Întâistătătorului Arhiepiscopiei Râmnicului, iar apoi a fost săvârșită slujba de Polihroniu pentru conducerea Bisericii, cler și popor.

După slujba de mulțumire, PS Emilian, în numele său personal, al membrilor Permanenței eparhiale, al personalului Centrului eparhial, al preoților, monahilor și monahiilor din Arhiepiscopia Râmnicului și al tuturor credincioșilor, l-a felicitat pe IPS Gherasim, urându-i ani mulți și sănătoși, vigoare sufletească și trupească deplină și o păstorire aleasă, și i-a dăruit Înalt Preasfinției Sale în semn de prețuire un engolpion.

Înalt Preasfințitul Gherasim a mulțumit lui Dumnezeu, părinților slujitori ai catedralei, în special Preasfințitului Emilian pentru cuvintele adresate, precum și credincioșilor prezenți în fiecare duminică la Catedrala arhiepiscopală.

Comentarii Facebook


Știri recente