Moment aniversar în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Pe 27 septembrie 2009, Episcopia Dunării de Jos era ridicată la rangul de Arhiepiscopie. Pentru a marca împlinirea a trei ani de la acest eveniment, credincioși din întreaga eparhie au participat la Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Galați, slujba fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Cei prezenți s-au putut închina la moaștele mai multor sfinți și la un fragment din cinstitul lemn al Sfintei Cruci. Din soborul clericilor au făcut parte slujitori din administrația eparhială, protopopi și preoții care slujesc în instituțiile de învățământ și asistență socială. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat și un parastas pentru foștii ierarhi de la Dunărea de Jos.

„În comuniune cu manifestările din Capitală de la mănăstirea Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, mitropolitul Țării Românești, cu frații de la Râmnicu Vâlcea unde a păstorit Sfântul Antim Dumnezeu a mai găsit o cetate a credinței la Dunărea de Jos cinstesc viața Sfântului mai ales prin lucrările lui culturale, spiritual-duhovnicești și mai ales social-filantropice”, a evidențiat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfinția Sa.

La evenimentele aniversare au participat și autoritățile locale, dar și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și învățământ din Eparhie.

La Sfânta Liturghie au participat și credincioși din parohiile sărace ale Eparhiei, însoțiți de preoții lor.

Manifestările dedicate împlinirii a trei ani de la ridicarea Episcopiei Dunării de Jos în rangul de Arhiepiscopie au început miercuri seara cu Taina Sfântului Maslu și slujba Privegherii.

Comentarii Facebook


Știri recente