Moment aniversar dedicat împlinirii a 2 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Palatul Patriarhiei

Evenimentele aniversare dedicate împlinirii a doi ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au continuat, începând cu ora 13, cu un moment aniversar, care s-a desfășurat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei. Aici au fost prezentate sintetic activitățile pastoral-misionare, social-filantropice, cultural-educaționale desfășurate, sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Administrația patriarhală și Arhiepiscopia Bucureștilor de la 30 septembrie 2008 până în prezent.

Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a prezentat, în numele Permanenței Consiliului Național Bisericesc, un raport care punctează cele mai importante realizări înregistrate la nivelul Patriarhiei Române, în perioada 1 octombrie 2008-30 septembrie 2009, sub directa îndrumare și cu binecuvântarea Părintelui Patriarh.

În continuare, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a prezentat activitățile Arhiepiscopiei Bucureștilor în timpul celui de-al doilea an de arhipăstorire a Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Corala „Nicolae Lungu” a Catedralei patriarhale a susținut un scurt moment muzical, iar postul de televiziune TRINITAS al Patriarhiei Române a prezentat un film documentar cu cele mai semnificative momente din vizitele oficiale ale Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române la Constantinopol și Capadocia, în Austria și Franța.

La evenimentele aniversare desfășurate astăzi la Patriarhia Română, transmise în direct de posturile de radio și televiziune TRINITAS, au participat membri ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități ale vieții publice românești, membri ai Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor și alți invitați, clerici și mireni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…