Modul de pregătire pentru angajații ONG-urilor din Federația Filantropia

Federația Filantropia a organizat, în perioada 17-20 septembrie, un curs de atragere de fonduri, care s-a desfășurat în cadrul Centrului Ecumenic de la Mănăstirea Brâncoveanu (Sâmbăta de Sus). Cursul s-a adresat angajaților organizațiilor membre ale federației și a fost organizat în cadrul componentei de dezvoltare organizațională a proiectului ‘Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizaționale a unei rețele de ONG-uri creștine’, informează „Ziarul Lumina”.

În cele patru zile de curs intensiv, ‘participanților li s-a oferit o perspectivă de ansamblu, structurată a metodelor de atragere de fonduri. S-au abordat atât relația cu companiile, cât și metodele de atragere de fonduri din comunitate de la indivizi și companii. Cursul le-a propus prin metode interactive cunoașterea celor mai noi informații în materie de strângere de resurse și mai ales i-a sprijinit să deprindă abilități fundamentale necesare în această activitate vitală pentru organizație’, a explicat Cristina Neguț, coordonatorul activităților de formare din proiect. Organizațiile care au trimis participanți vor avea ocazia să solicite ajutorul practic, în teren, al trainerului/expertului în atragere de fonduri, astfel încât să pună în practică într-un mod cât mai eficient cele învățate la curs și să inițieze activități de atragere de resurse care să se finalizeze cu succes.

Cursul a fost susținut de Cătălin Gheorghe, specialist în atragere de fonduri de la Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) din Cluj. El are o experiență de peste 18 ani ca formator și practician în domeniul dezvoltării sectorului neguvernamental din România și 12 ani în domeniul atragerii de resurse din comunitate.

După cum a declarat Oscar Stănciulescu, coordonator relații publice – Federația Filantropia, acest curs este cel de-al doilea dintr-o serie de cinci cursuri care se adresează angajaților și managerilor din cadrul asociațiilor și fundațiilor membre ale federației. În această vară a mai avut loc un curs de management al echipei. Ulterior, vor mai avea loc alte trei cursuri, cu temele: leadership, management operațional, managementul resursei umane. Toate modulele de pregătire se vor desfășura până în luna februarie 2013. Cursurile au fost alese în urma unei cercetări prealabile asupra nevoilor de formare, efectuată în rândul organizațiilor membre la începutul acestui an. De asemenea, fiecare organizație membră a federației a primit locuri la aceste cursuri, în funcție de solicitări, astfel încât echipele de participanți sunt diferite de la un tip de curs la altul.

Proiectul ‘Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizaționale a unei rețele naționale de ONG-uri creștine’ este implementat de Federația Filantropia în beneficiul celor 17 organizații membre, începând din septembrie 2010. În proiect, federația are calitate atât de beneficiar, cât și de partener. Un alt partener în proiect este Patriarhia Română, iar aplicantul principal este Organizația Internațională de Caritate Creștin Ortodoxă din România (IOCC România). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente