Moaștele Sfinților Rafail, Nicolae și Irina aduse spre închinare din Grecia în localitatea Izvoarele din jud. Tulcea

Preasfinția Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a întâmpinat astăzi, 28 septembrie, la biserica „Sfântul Dimitrie” din localitatea Izvoarele, prot. Niculițel, moaștele Sfântului Rafail, Nicolae și Irina din Lesbos ce au fost însoțite de către Î.P.S. Iakovos mitropolit de Mitilyne – Grecia. Cu acest prilej Preasfinția Sa Visarion a săvârșit o slujbă de Te-Deum, informează episcopiatulcii.ro. În localitatea Izvoarele există cea mai mare comunitate grecească.

Mănăstirea Sfântul Rafail este o mănăstire ortodoxă de pe insula Lesbos. Așezată la o distanță de numai 12 kilometri înspre nord de Mytilene și alți trei kilometri vest de localitatea Thermi, mănăstirea adapostește Moaștele sfinților martirizați în zonă, de către turci. Pe colina numită Karyes, la marginea localitații Thermi, aflată în partea de răsărit a insulei, înconjurată de livezi de măslini, se află Mănăstirea Sfântul Rafail.

Mănăstirea Sfântul Rafail, deși poartă numele sfântului stareț, este inchinată tuturor celor trei mari sfinți de pe Colina Karyes, anume: Rafail, Nicolae și Irina. Mănăstirea a fost zidită pe locul celei vechi, în interiorul bisericii păstrându-se până astăzi mormântul Sfantului Rafail, ultimul stareț al Mănăstirii Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente