Moaștele Sfinților Mucenici Episctet și Astion în Episcopia Caransebeșului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion Episcopul Tulcii și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion de la Mănăstirea Halmyris au fost aduse ieri, 17 septembrie, în pelerinaj în Episcopia Caransebeșului.

Moaștele au fost aduse în noua catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Aici au fost întâmpinate de către soborul de slujitori ai catedralei, după care s-a săvârșit acatistul Sfinților Mucenici Epictet și Astion, informează episcopiacaransebesului.ro.

Moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion au rămas în noua catedrală episcopală până astăzi, la ora 12, după care au fost aduse spre închinare la biserica parohială din Pietroșnița, apoi au fost depuse în biserica schitului „Înățarea Sfintei Cruci ” din Pietroșnița, unde vor rămâne la închinare până în după-amiaza zilei de duminică, 19 septembrie.

Sfinții Epictet și Astion sunt cei mai vechi martiri din țara noastră, atestați de izvoarele aghiografice. Ei au pătimit în anul 290, ca urmare a persecuției lui Dioclețian (284-305). Sfinții Epictet și Astion au primit moartea martirică în cetatea Halmyris, vechea cetate creștina așezată pe malurile Dunării ce se numea în antichitate „Almyra”.

Comentarii Facebook


Știri recente