Moaștele sfinților mucenici episcopi din Cherson, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește mâine, 7 martie, pe Sfinții Sfințiți Mucenici Episcopi din Cherson: Efrem, Vasilevs, Evghenie, Agatador, Capiton, Elpidie și Eterie. În anul 295 Hermon, Episcopul Ierusalimului, a trimis misionari la diferite popoare, ca să propovăduiască cuvântul Domnului. Cei 7 sfinți care au propovăduit în Nordul Mării Negre au fost martirizați de către păgâni în ziua de 7 martie, la Cherson. Fragmente din moaștele acestor sfinți se află, în țara noastră, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Galați.

A oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV, Protos. Antonie Ispas, Slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Galați: „Acești sfinți, sfințiți mucenici din Cherson, ale căror părticele din sfintele lor moaște se găsesc și în Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, reprezintă pentru credincioșii zonei acesteia, dar și pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română niște odoare de mare preț, deoarece credincioșii vin și le venerează și le cer ajutorul în fiecare zi. Aceștia îi roagă pe sfinții din Cherson să-i ajute și primesc întotdeauna ajutorul de la aceștia, care mijlocesc la Dumnezeu, acum și pururi și în vecii vecilor. Amin”.

Catedrala Arhiepiscopală din Galați mai adăpostește și fragmente din moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Ierarh Nicolae, dar și ale Sfinților Vasile cel Mare și Atanasie.

Comentarii Facebook


Știri recente