Moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion de la Halmyris cinstite la Moinești, județul Bacău

Zeci de oameni au continuat să vină și să se închine moaștelor Sfinților Mucenici Epictet și Astion de la Halmyris aduse ieri, 24 iulie, la Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal de Urgență Moinești, județul Bacău, informează Radio TRINITAS.

Bolnavii internați aici, precum și numeroși de credincioși participă, încă de aseară, la programul liturgic dedicat hramului lăcașului de cult.

A devenit, deja, o tradiție, ca de ziua Sfântului Pantelimon să fie aduse moaștele unor sfinți mucenici, a declarat, cu acest prilej, părintele protopop de Moinești, Costel Mareș: „Acum doi ani a fost adusă o părticică din moaștele Sfântului Pantelimon, iar anul trecut moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Lucrul acesta a fost și este posibil datorită zelului misionar al părintelui paroh Turcu Gheorghe, dar și datorită domnului director al Spitalului Municipal Moinești. Acest eveniment este întâmpinat cu foarte multă căldură sufletească, mai ales de cei care se află în spital. Chiar și aseară când au fost aduse sfintele moaște a fost un număr impresionant nu numai de credincioși, dar în special de persoane care erau internate în spital și care veneau cu multă dragoste și încredere în puterea de vindecare, atingându-se de sfintele moaște”

Marți, de sărbătoarea hramului Bisericii, Sfânta Liturghie va fi oficiată aici de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente