Moaștele sfinților mucenici de la Niculițel duse spre închinare la Spitalul din Moinești, județul Bacău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și a Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în perioada 24-27 iulie 2011, Sfintele moaște ale Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Kamasie și Filip de la Niculițel vor fi duse de la Mănăstirea Cocoș, spre închinarea credincioșilor din orașul Moinești, județul Bacău, după cum a precizat Alexandru Chituță.

Sfintele moaște au sosit la Moinești, duminică, 24 iulie, și au fost depuse în Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal de Urgență unde s-au oficiat slujbe speciale.

În ziua sărbătorii hramului acestui sfânt locaș, mâine, 27 iulie, se va oficia Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Părinte Episcop Visarion și Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Astfel, credincioșii din acest oraș vor avea posibilitatea de a se ruga la moaștele acestor sfinți martiri ce au pătimit în secolul IV în cetatea Noviodunum (Isaccea de astăzi).

Comentarii Facebook


Știri recente