Moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel sunt aduse astăzi la Galați

Cu ocazia manifestărilor dedicate ridicării la rang de arhiepiscopie a Eparhiei Dunării de Jos, vor fi aduse la Catedrala din Galați astăzi, 25 septembrie 2009, începând cu ora 14:00, moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel. Acestea vor fi purtate de la Mănăstirea Cocoș până la Galați de o delegație a Episcopiei Tulcii, condusă de Preasfințitul Episcop Visarion. Având binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, acest moment duhovnicesc se constituie într-o mărturie a creștinismului la Dunărea de Jos încă din primele veacuri, informează Biroul de Presă al Episcopiei Dunării de Jos.

Moaștele Sfinților de la Niculițel au fost descoperite în vara anului 1971, în vremea păstoririi vrednicului de pomenire episcop Chesarie al Dunării de Jos, fiind aflate într-o criptă deasupra căreia s-au găsit temeliile unei bazilici creștine, despre care nu se știa nimic până atunci.

Câțiva ani mai târziu, în timpul păstoririi arhiepiscopului Antim Nica al Tomisului și Dunării de Jos, care a scris viața acestor sfinți, s-a ridicat clădirea ce adăpostește martiriconul și au fost confecționate raclele în care au fost depuse, în biserica Mănăstirii Cocoș, moaștele celor patru sfinți mucenici.

Comentarii Facebook


Știri recente