Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Dimitrie cel Nou au fost așezate spre închinare în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei

Cu ocazia hramului istoric al catedralei patriarhale, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, astăzi 21 mai 2011 la orele 7:00, sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena au fost scoase în procesiune și așezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei și vor rămâne până la sfârșitul zilei.

Sute de credincioși se află pe Colina Bucuriei veniți să aducă cinstire Sfintelor moaște și să participe la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată, începând cu ora 09:15, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, pe un podium special amenajat lângă Catedrala patriarhală, orientat spre baldachinul cu moaștele sfinților.

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt primii ocrotitori ai actualei Catedrale Patriarhale. Construcția lăcașului a fost începută de voievodul Constantin Șerban Basarab și de soția sa Bălașa între anii 1656-1658.

Comentarii Facebook


Știri recente