Moaștele Sfintei Parascheva au fost introduse în Catedrala Mitropolitană din Iași

Pelerinajul la Catedrala Mitropolitană din Iași s-a încheiat. Peste două sute de mii de persoane au reușit să se închine, începând cu ziua de duminică,10 octombrie, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Maxim Mărturisitorul. Raclele cu moaștele celor doi sfinți au fost introduse, noaptea trecută, în Catedrala Mitropolitană, în cadrul unei procesiuni.

„Întrucât nu au mai fost pelerini am procedat la introducerea sfintelor moaștelor în Catedrala Mitropolitană. La această procesiune a participat Preasfințitul Părinte Calinic, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, slujitori catedralei, câțiva preoți de mir și credincioși care așteptau acest moment”, a spus părintele arhimandrit Dosoftei Șcheul, Mare Ecelesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iași.

Referitor la procesiune părintele arhimandrit Dosoftei Șcheul a declarat pentru Radio TRINITAS: „Am luat sfintele moaște pe umeri, am înconjurat catedrala rostind ecteniile specifice și apoi le-am depus la locul unde stau de obicei în catedrala Mitropolitană”

Astăzi, moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost purtate, în pelerinaj, la câteva mănăstiri nemțene, iar mâine, 17 octombrie, vor fi duse la Mănăstirea Golia, din Iași, cu prilejul refințirii bisericii monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente