Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, în Biserica Parohiei „Colțea” din București

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, pomenită în fiecare an pe 25 noiembrie, va fi cinstită și la Biserica-monument „Colțea” din centrul Capitalei. Ca în fiecare an, în ziua de prăznuire a sfintei, credincioși din toată țara vin la biserica parohiei Colțea pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se închina la cinstitele moaște ale Marii Mucenițe Ecaterina, care se află în sfântul lăcaș, informează TRINITAS TV.

„După cum este binecunoscut în lumea bucureștenilor parohia Colțea beneficiază de la începutul anului 2008 de prezența și binecuvântarea Sfintei Mucenițe Ecaterina printr-o parte din moaștele Sfintei. Această parte a fost dăruită de către părintele Filip Sorin din Italia care atunci când a primit de la Curia papală Biserica pentru comunitatea românească a primit-o cu un întreg tezaur de moaște și relicve care se află acolo. Din bunăvoința dânsului s-a decis să dăruiască acest fragment din sfintele moaște”, a spus Pr. Dorel Moțoc, parohul Bisericii Colțea din Capitală.

Biserica parohiei Colțea din București este situată chiar în curtea spitalului cu același nume și îi are ocrotitori pe Sfinții Trei Ierarhi și pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente