Moaștele Sfintei Mare Mucenițe Varvara au fost aduse la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în perioada 23-30 mai 2011, are loc vizita frățească a Înaltpreasfințitului Părinte Daniel, Mitropolit de Kaessariani, Vyron și Ymittos (Grecia) în Arhiepiscopia Râmnicului. Înaltpreasfinția Sa a adus astăzi, 23 mai, la Râmnicu Vâlcea, spre bucuria duhovnicească a clerului și credincioșilor vâlceni, Moaștele Sfintei Mare Mucenițe Varvara, din Grecia, după cum ne informează arhiram.ro.

Sfintele Moaște au fost primite în fața Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, de către Înaltpreasfințitul Părinte Antimos, Mitropolit de Alexandroupoleos, Traianoupoleos și Samotrakis, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, însoțiți de un sobor de preoți, diaconi, monahi și monahii. Alături de alesul sobor la acest eveniment au mai luat parte autorități locale, personalități ale vieții culturale, elevi seminariști și numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Moaștele Sfintei Mare Mucenițe Varvara au fost așezate în Catedrala Arhiepiscopală la loc de cinste, spre închinare, alături de moaștele Sfinților Mucenici Mercurie, Carp Episcopul,Teodor Stratilat și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

În Catedrală a fost săvârșit un Te-Deum în cinstea Înaltpreasfințitul Părinte Daniel și a distinșilor prelați greci, oaspeți pentru câteva zile ai eparhiei vâlcene. După Polihroniu Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a adresat Înaltpreasfințitul Părinte Daniel un cuvânt de bun venit, iar Înaltpreasfințitul Părinte Daniel a mulțumit pentru invitația făcută de a vizita Eparhia Râmnicului.

Sfintele Moaște vor rămâne spre închinare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea până sâmbătă, 28 mai, când vor fi duse și așezate spre închinare în biserica „Sfânta Muceniță Varvara” din Salina de la Ocnele Mari.

Comentarii Facebook


Știri recente