MOAȘTELE SFINTEI MARE MUCENIȚE ECATERINA APARȚIN PAROHIEI COLȚEA DIN BUCUREȘTI

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR ne informează:

În legătură cu știrea apărută în mass-media cu titlul Supărat că a fost scos la pensie fără voia lui, un preot și-a luat Moaștele acasă, Arhiepiscopia Bucureștilor face următoarele precizări:

Părintele Sandi Mehedințu, fost paroh al parohiei Colțea din București, pensionat la 1 februarie 2011, a fost trimis în judecata Consistoriului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru abateri repetate de la disciplina preoțească și regulamentele bisericești.

Miercuri, 18 octombrie 2012, după ce a participat la ședința Consistoriului eparhial, părintele Mehedințu a încercat să sensibilizeze presa asupra situației sale, probabil cu intenția de a influența membrii completului de judecată bisericească.

Potrivit regulamentelor bisericești, Sfintele Moaște fac parte din patrimoniul sfânt al Bisericii și nu pot fi trecute în proprietatea personală a unei persoane, chiar dacă aceasta a făcut demersuri pentru primirea lor în dar pentru comunitatea parohială pe care a reprezentat-o. Ca atare, Moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, însușite abuziv de părintele Sandi Mehedințu, aparțin de drept comunității parohiale a bisericii Colțea din București.

Referitor la declarațiile publice ale părintelui Sandi Mehedințu, considerăm că acestea sunt afirmații calomnioase la adresa Bisericii, nedemne pentru un slujitor al Sfântului Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente