Moaștele Sfintei Ecaterina, la resfințirea bisericii Parohiei Călărași I din Protopopiatul Iași 1

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a resfințit duminică, 23 septembrie 2012, Biserica ‘Sfânta Treime’ din parohia Călărași I, Protopopiatul Iași 1, județul Botoșani, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Peste 2.000 de credincioși au participat la acest eveniment pentru a se ruga și pentru a se închina sfintei mese din sfântul altar. Cu acest prilej, a fost adusă de la Biserica Vulpe din Iași racla în care se află un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina. Pr. paroh Ioan Pădurariu a primit din partea Preasfințitului Calinic Botoșăneanul rangul de iconom stavrofor. De asemenea, Primăria Călărași a oferit părintelui paroh titlul de ‘Cetățean de onoare’ al comunei Călărași.

La finalul slujbei protos. Iustin Neagu, misionar de caritate la Biserica ‘Schimbarea la Față a Domnului’ – Socola, a adresat un cuvânt de învățătură referitor la Evanghelia citită în cadrul Sfintei Liturghii. Părintele Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1, a mulțumit credincioșilor pentru că s-au implicat în reconsolidarea și înfrumusețarea bisericii. Din soborul de slujitori a mai făcut parte și pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni, care i-a apreciat pe enoriașii parohiei Călărași I pentru dragostea pe care au arătat-o față de biserica din satul lor. PS Calinic Botoșăneanul i-a îndemnat pe oameni să zidească biserica în sufletele lor, așa cum au înălțat-o pe cea din zid. ‘Credincioșii au fost prezenți într-un număr atât de mare, întrucât s-au bucurat cu toții că munca lor de atâția ani a fost încununată prin slujba sfințirii. A fost un moment de bucurie duhovnicească, mulți oameni ieșind din biserică cu lacrimi în ochi’, a spus pr. paroh Ioan Pădurariu.

Comentarii Facebook


Știri recente