Moaștele Sfintei Ecaterina, în pelerinaj la Urziceni

Credincioșii din Protopopiatul Urziceni, din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, au primit joi, 29 martie 2012, în pelerinaj moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse cu binecuvântare de la Mănăstirea Comana din Episcopia Giurgiului, informează Ziarul Lumina.

Un sobor de preoți din Protopopiatul Urziceni, monahi și monahii din mănăstirile apropiate orașului ialomițean, dimpreună cu un mare număr de credincioși au primit, joi, moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina la intrarea în oraș. De aici, au pornit pe jos, cu icoana și racla, într-o impresionantă procesiune, spre catedrala orașului, unde vor rămâne spre închinare patru zile.

După slujba de sfințire a apei, moaștele au fost așezate în biserică.

‘Pentru că suntem în post, venirea Sfintei Ecaterina la noi este un lucru deosebit. E o întărire a credinței a strânge la un loc atâția oameni’, ne-a spus Marioara Niță, din Sfântu Gheorghe – Ialomița.

‘Am venit să ne închinăm la sfintele moaște cu elevii clasei a V-a B, de la Școala generală nr. 2 din Urziceni, ‘Ion Heliade Rădulescu’. I-am adus aici pentru a înțelege momentul deosebit care se petrece în municipiul nostru și pentru că încă mai avem copii care nu știu că în oraș avem o catedrală în care se oficiază slujbe. Trebuie să-i obișnuim pe copii să se roage și să participe la asemenea evenimente religioase’, a mărturisit și prof. Antoaneta Florica Constantinescu.

Mihai Ion, de 67 de ani, din Urziceni, a venit să se închine la moaște pentru binele familiei, pentru sănătate și pentru binele casei. ‘Pentru credincioșii noștri, acest pelerinaj cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina reprezintă o mare bucurie, în primul rând pentru că ne învrednicește Dumnezeu, al patrulea an consecutiv, în perioada Postului Mare, să aducem sfinte moaște, casnici ai lui Dumnezeu, în catedrala noastră. Bucuria de astăzi este amplificată și de faptul că avem un liceu în oraș care este patronat spiritual de Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. Elevii și cadrele didactice de acolo au primit vestea cu mare bucurie.

De data aceasta, sosirea moaștelor a coincis cu desfășurarea unui eveniment cultural deosebit în orașul nostru: omagierea marelui poet Nichita Stănescu, manifestare care reunește numeroase personalități ale culturii românești. A rânduit Dumnezeu, cred că nu întâmplător, ca Sfânta Ecaterina, care este și ocrotitoarea spirituală a intelectualilor, să vină la noi, iată, tocmai în această zi’, ne-a mărturisit părintele protopop Ionuț Bogdan Stancu.

Pelerinajul moaștelor Sfintei Ecaterina la Urziceni se va încheia mâine, 1 aprilie, după slujba Sfintei Liturghii, care va fi oficiată de către Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente