Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase în procesiune la Iași

La Iași, în această dimineață, de la ora 6:30, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase din Catedrala mitropolitană și purtate în procesiune pe străzile din jurul Catedralei, după care au fost așezate în baldachinul special amenajat pe esplanada din fața Catedralei, după cum informează site-ul doxologia.ro.

Înainte de procesiune, Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu un sobor numeros de preoți și diaconi, au citit, lângă racla cu sfintele moaște, Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva. Apoi, preoții au luat pe umeri racla și au pornit procesiunea, fiind însoțiți de mii de credincioși.

Moaștele Sfintei au fost purtate în jurul Catedralei mitropolitane, ieșind pe poarta „Sfânta Parascheva”, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, intrând apoi pe poarta „Sfântul Apostol Andrei”. După ce au fost așezate pe esplanada din fața Catedralei mitropolitane, credincioșii s-au așezat la rând pentru închinare.

Odată cu această procesiune începe programul dedicat hramului Sfintei Parascheva din acest an. Pelerinajul se va desfășura timp de șase zile, în perioada 11-16 octombrie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente