Moaștele Sfântului Vasile cel Mare și ale Sfântului Grigorie de Nazianz vor fi aduse la București de hramul Catedralei Patriarhale

Cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale din București – Cuviosul Dimitrie cel Nou – în perioada 24 – 29 octombrie 2009, vor fi aduse de la Atena o parte din moaștele Sfântului Vasile cel Mare (mâna dreapta) de către o delegație a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ierotheos de Limnos.

De asemenea, vor fi aduse o parte din moaștele Sfântului Grigorie de Nazianz, prietenul Sfântului Vasile cel Mare, ca dar oferit de Arhiepiscopia de Viena, Austria și o parte din moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, moaște care se află în prezent la biserica Domnița Bălașa din București.

Astfel, credincioșii pelerini vor primi o deosebită binecuvântare prin închinarea la moaștele celor trei sfinți capadocieni, în acest an comemorativ omagial al sfinților capadocieni.

Moaștele Sfântului Vasile cel Mare se vor întoarce la Atena în data de 29 octombrie, iar moaștele Sfântului Grigorie de Nazianz și ale Sfântului Grigorie de Nyssa vor rămâne definitiv în București.

Comentarii Facebook


Știri recente