Moaștele Sfântului Varlaam au ajuns la Piatra Neamț

Manifestările religioase dedicate cinstirii ocrotitorului municipiului Piatra Neamț au început ieri la Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Domnesc din centrul orașului. Cu acest prilej, au fost aduse cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, moaștele Sfântului Varlaam, Mitropolitul Moldovei, de la Mănăstirea Secu. Sfintele moaște au fost întâmpinate de un sobor de preoți și de numeroși credincioși din Piatra Neamț. ‘S-a cântat troparul Sfântului Varlaam de mai multe ori, apoi a început slujba Acatistului, care a fost urmată de Taina Sfântului Maslu.

‘A fost o atmosferă emoționantă și încărcată de multă evlavie’, a relatat pentru Ziarul Lumina, Ed. Moldova, pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț. Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Domnesc a rămas deschisă până la miezul nopții pentru ca toți credincioșii să se închine sfintelor moaște. Astăzi, Înalt Preasfințitul Teofan va săvârși Vecernia unită cu Litia la Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Domnesc. La final, va avea loc procesiunea cu moaștele Sfântului Varlaam pe traseul: Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Domnesc – Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ Precista I – Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ – Gară – Biserica ‘Sfântul Gheorghe’ – Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Domnesc. La această procesiune va participa IPS Părinte Mitropolit Teofan, alături de preoții și de credincioșii prezenți. Mâine, 24 iunie, la Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Domnesc vor fi oficiate Utrenia și Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…