Moaștele Sfântului Teofil au plecat spre Ucraina

Moaștele Sfântului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, care au fost aduse în acest an la Iași cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, s-au întors, ieri, 16 octombrie 2012, în Ucraina. Tot ieri au plecat de la Iași membrii delegației ucrainene, condusă de Înalt Preasfințitul Antonie, Arhiepiscop de Borispil și rector al Academiei Teologice din Kiev, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Racla cu fragmentul din moaștele Sfântului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, a ajuns la Iași în seara zilei de 10 octombrie 2012. Cinstitele moaște ale Sfântului Teofil, care se află la Mănăstirea Kitaev din Ucraina, au fost aduse la Iași în contextul împlinirii a 370 de ani de la Sinodul de la Iași.

Racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost introdusă în noaptea de luni, 15 octombrie, spre marți în Catedrala mitropolitană din Iași, procesiunea fiind condusă de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Române, în acest an la raclele cu sfintele moaște au trecut și s-au închinat peste 160.000 de pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente