Moaștele Sfântului Spiridon în cetatea Galaților

Moaștele Sfântului Ierarh Spiridon au ajuns, sâmbătă după amiază, la Galați, aduse din Grecia de o delegație a Bisericii Ortodoxe Elene. La finalul unei procesiuni impresionante la care au participat mii de gălățeni, racla cu mâna Sfântului Ierarh al Trimitundei a fost așezată spre închinare în fața Catedralei arhiepiscopale a Dunării de Jos.

După cum informează TRINITAS TV, astăzi, 27 noiembrie 2011, Sfânta Liturghie de la Catedrala din Galați a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, alături de care au slujit Arhimandritul Serafim Papadimitriou și Protopresbiterul Georgios Vlachos, delegații Mitropolitului Nectarie de Kerkyra, cei care au adus sfintele moaște la Galați.

Cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: „Creștinii știu să se încălzească prin credință unul de la celălalt. Căldura credinței plină de Duhul Sfânt să ne unească în continuare și să rămânem uniți în Biserica lui Hristos cum ne învață sfinții”.

Unele ectenii și o parte din răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost intonate în limba greacă.

În Catedrala din Galați au fost prezente și persoane hipo-acuzice, cărora li s-a tradus Sfânta Liturghie în limbaj mimico-gestual.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…