Moaștele Sfântului Policarp la Iași

Moaștele Sfântului Policarp, Episcopul Smirnei, au ajuns aseară pe Aeroportul Internațional din Iași, de la Mănăstirea Ambelakiotissa din Grecia. După cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova, sfintele moaște au fost întâmpinate de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Mitrofan, Episcopul sârbilor din America de Est, Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, și de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, de membri ai Permanenței Consiliului eparhial Iași și de credincioși.

Delegația care a adus moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Policarp a fost condusă de Înaltpreasfințitul Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Aghios Vlasios. Așa cum este tradiția, delegația străină a fost așteptată cu pâine și sare de tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), filiala Iași.

Delegația oficială s-a îndreptat către Catedrala mitropolitană din Iași. În poarta dinspre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au așteptat zeci de preoți din Arhiepiscopia Iașilor și sute de credincioși. În continuare, s-a mers în procesiune până la baldachinul amenajat lângă Catedrala mitropolitană. Moaștele Sfântului Policarp au fost așezate lângă racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…