Moaștele Sfântului Pantelimon la hramul Mănăstirii Râșca: Înălțarea Sfintei Cruci

Mănăstirea Râșca din județul Suceava își sărbătorește, miercuri, 14 septembrie, de ziua Sfintei Cruci, hramul tradițional.

Cu ocazia hramului va fi adusă din Grecia mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon. Sfintele moaște sunt aduse de către părintele arhim. Nektarios Yfantidis, starețul Mănăstirii Ano-Xenias, din Volos, Grecia, cu binecuvântarea Mitropolitului Ignatios al Dimitriadei. Întâmpinarea moaștelor Sfântului Pantelimon va avea loc marți, 13 septembrie, de la ora 17:00, de către Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La acestea se va adăuga și Crucea în care se află prins un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, odor care se păstrează la Mănăstirea Râșca și va fi, de asemenea, scos spre închinare.

În ziua hramului, miercuri, 14 septembrie, de la ora 9:00, Sfânta Liturghie arhierească va fi oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Sfintele moaște vor rămâne spre închinare până pe data de 19 septembrie, după cum a precizat părintele arhim. Mihail Bălan, starețul Mănăstirii Râșca.

Comentarii Facebook


Știri recente