Moaștele Sfântului Nectarie, la hramul Mănăstirii Eșanca

În calendarul Bisericii Ortodoxe Române este sărbătorită mâine, 19 iulie 2012, Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov. Mănăstirea Eșanca din județul Botoșani își serbează hramul. Cu acest prilej, în această seară a fost adusă racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Nectarie. Sfintele moaște au ajuns la Eșanca de la Biserica „Sfântul Nectarie” din Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin bunăvonița părintelui paroh Petrică Lehaci.

Programul liturgic a început, astăzi, 18 iulie, cu slujba Privegherii în cinstea Sfântului Serafim de Sarov și va continua mâine cu Sfânta Liturghie. Slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți din mai multe protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor.

După cum a relatat monahia Petronia Ilaș, stareța Mănăstirii Eșenca, la după Sfânta Liturghie, PS Calinic Botoșăneanul va sfinți locul pe care se va ridica casa monahală a Mănăstirii Eșanca: „Îi așteptăm pe toți pelerinii la hramul mănăstirii noastre pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se închina moaștelor Sfântului Nectarie și fragmentului din moaștele Sfântului Serafim de Sarov, care se află în biserica mănăstirii”, a spus monahia Petronia Ilaș.

Mănăstirea Eșanca a fost înființată la începutul anului 2010 cu sprijinul protos. Serafim Grigoraș, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași. Toate lucrările acestei așezări monahale s-au efectuat sub directa supraveghere a Preasfințitului Calinic Botoșăneanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…