Moaștele Sfântului Nectarie, aduse din Eghina la Brașov

În Biserica ortodoxă ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Parohia ortodoxă ‘Valea Cetății’ Brașov, se vor afla, în perioada 11-17 februarie, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Acestea sunt păstrate în Catedrala mitropolitană ‘Înălțarea Domnului’ din orașul Koropi din anul 1975, când au fost dăruite de Mănăstirea ‘Sfânta Treime’ din insula Eghina, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania.

Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920) a fost mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios și întemeietor al Mănăstirii ‘Sfânta Treime’ din insula Eghina. Sfântul Nectarie a fost canonizat în anul 1961, fiind unul dintre cei mai populari sfinți în Grecia de azi. Ceea ce îi atrage pe oameni la Eghina, unde se află ctitoria și mormântul său, e puterea făcătoare de minuni ce izvorăște din moaștele sale. De altfel, Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia din cele mai cumplite boli: cancerul.

O delegație din Biserica Ortodoxă Greacă – Mitropolia de Mesogheas și Lavreotikis, condusă de părintele protopop din orașul Koropi, preot Gheorghios Stamulis, va aduce racla cu părticele din moaștele Sfântului Nectarie, conform celor precizate de pr. Corneliu Gârbacea, paroh al Bisericii ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’.

‘Vineri, 11 februarie, la ora 16:30, racla cu moaștele va fi întâmpinată la Dârste de pr. Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Brașov, iar la ora 17:00, moaștele vor fi depuse în Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Brașov, în cadrul unei procesiuni religioase la care va participa un ales sobor de preoți’, a spus părintele Corneliu Gârbacea.

Duminică, 13 februarie, începând cu ora 9:00, în biserica cu hramurile ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ și ‘Sfântul Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul’ se va săvârși Sfânta Liturghie de către Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor vor face parte și trei preoți greci care vor însoți moaștele Sfântului Nectarie din Grecia în România, la Brașov, a mai precizat pr. Corneliu Gârbacea.

Comentarii Facebook


Știri recente