Moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul au ajuns la Iași

Moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul au ajuns aseară pe Aeroportul Internațional din Iași la ora 22:50, informează Constantin Ciofu, corespondent al „Ziarului Lumina”. Racla ce adăpostește mâna dreaptă a sfântului a fost adusă de arhim. Partenie, starețul Mănăstirii Sfântul Pavel din Sfântul Munte Athos, care a fost însoțit de câțiva călugări de la această mănăstire și de teologul ortodox francez, Jean Claude Larchet. Pe aeroport, delegația din Grecia a fost așteptată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și de părinții de la Centrul eparhial Iași, și de câțiva credincioși. Închinarea la racla sfântului a avut loc în sunetul cântării „Întru tine Părinte”.

„Dau slavă lui Dumnezeu că moaștele binecuvântate ale Sfântului Maxim Mărturisitorul poposesc pentru prima dată pe pământ românesc. Sfintele lui moaște vor fi așezate lângă racla Sfintei Parascheva pentru a fi împreună rugători către Dumnezeu pentru toți pelerinii care vor veni la Iași în aceste zile. Sf. Maxim Mărturisitorul a fost un mare apărător al credinței dreptslăvitoare. Mesajul pe care acest mare Părinte al Bisericii îl adresează celor de astăzi este să creadă în Hristos-Dumnezeu-Omul și să-și conformeze viața cu învățăturile Evangheliei”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

La Catedrala mitropolitană din Iași, moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost așteptate de peste 200 de credincioși care țineau lumânări aprinse în mâini. Oamenii au sărutat sfintele moaște ale Sfântului Maxim, care au fost așezate lânga racla Sfintei Parascheva. În curtea Catedralei mitropolitane din Iași, pelerinii erau așezați deja la rând. Deși temperaturile erau destul de scăzute și ploua, persoanele aflate sub cerul liber nu au ținut cont de acest lucru.

Comentarii Facebook


Știri recente