Moaștele Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeii, aduse în București

Paraclisul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon” din Capitală adăpostește, începând de ieri, 13 martie, un fragment din moaștele Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeii. Sfintele odoare au fost aduse, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Simferopol, Ucraina, și vor rămâne în lăcașul de cult.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gheorghe Popa, slujitor la Paraclisul Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon”: „Noi ne-am dorit și am năzuit ca un chirurg, un doctor fără de arginți, un râvnitor al vindecării trupului și al sufletului să fie aici și să ne ajute. Prin meșteșugul său să-i ajute și pe chirurgii noștri. Sfântul Luca înainte de operație aprindea candela Maicii Domnului”

Sfântul Luca al Crimeii s-a născut la 14 aprilie 1877 și a trecut la cele veșnice în 11 iunie 1961. Doctor în medicină și profesor, a fost și Arhiepiscop de Tambov și Miciurinsk, ulterior de Simferopol și Crimeea. A fost canonizat în 1995 de către Biserica Ortodoxă Ucraineană, iar la 25 mai 1996 este recunoscut și de Patriarhia Rusiei, cu dată de sărbătorire la 11 iunie.

La Paraclisul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon” vin să caute liniștire sufletească și să se roage pacienți, angajați ai instituției, dar și credincioși din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente