Moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, în pelerinaj la Crăiniceni, județul Botoșani

Un fragment din moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul aflat la Biserica Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț va fi dus vineri, 23 iulie, în pelerinaj la Crăiniceni, locul de naștere al sfântului. Tot vineri, Sfintele Moaște vor ajunge în pelerinaj și la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Târgu Neamț, unde vor rămâne spre închinare până duminică, 25 iulie.

Acest pelerinaj face parte din programul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la trecerea în veșnicie a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Mai multe informații cu privire la acest pelerinaj a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț: „Se merge în pelerinaj cu moaștele Sfântului Ioan în locul unde s-a născut, la Crăiniceni, în Botoșani. Vom sluji Sfânta Liturghie împreună, apoi ne vom îndrepta spre mormintele bunicilor și a părinților Sfântului Ioan Iacob și vom face săvârși și acolo o slujbă de pomenire. După aceea, vom trece pe la casa memorială ridicată în Crăiniceni pe locul unde a fost casa părinților Sfântului Ioan, după care revenim spre Târgu neamț, tot în procesiune, și ne oprim la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Târgu Neamț, adică pe data de 23 iulie seara, unde vom fi întâmpinați de preoții și credincioșii din orașul Târgu Neamț și vom săvârși și aici Acatistul Sfântului Ioan. Moaștele Sfântului Ioan Hozevitul vor rămâne la această Biserică până duminică, 25 iulie”.

În perioada 30 iulie -1 august moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul vor fi duse în pelerinaj la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piatra neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente