Moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț în parohia Frenciugi, Protopopiatul Iași 2

Timp de două zile, parohia Frenciugi din Protopopiatul Iași 2 a fost loc de pelerinaj pentru credincioșii care au evlavie la Sf. Ioan Iacob. Încă de sâmbătă după-amiază a fost adusă în Biserica ‘Sf. Împ. Constantin și Elena’ o părticică din moaștele acestui sfânt.

În parohia Frenciugi din Protopopiatul Iași 2 a fost adusă sâmbătă racla ce adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț. Moaștele au fost aduse, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de la Biserica ‘Sf. Ioan Iacob de la Neamț’ de pr. prof. Viorel Laiu, spiritual în cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’, și au fost întâmpinate de pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, alături de soborul de preoți. ‘După ce sfintele moaște au fost așezate în biserică s-a oficiat Acatistul Sfântului Ioan Iacob și o slujbă de mulțumire pentru binefacerile primite asupra noastră. Părintele protopop Vilie Doroșincă a ținut un cuvânt de folos în care a vorbit despre importanța cinstirii sfinților, a Sfântului Ioan Iacob cu precădere. Apoi a avut loc slujba Privegherii, la finalul căreia pr. prof. Viorel Laiu a punctat câteva aspecte din viața Sfântului Ioan Iacob’, după cum a relatat pr. paroh Ioan Alexandru Sigher pentru „Ziarul Lumina”.

‘Sfântul Ioan m-a ocrotit și m-a ajutat’

Programul liturgic a continuat la miezul nopții cu Taina Sfântului Maslu în cadrul căreia s-au citit rugăciuni pentru izbăvire de boală. Atât la Priveghere, cât și la slujba săvârșită la miezul nopții au participat numeroși credincioși. Ieri-dimineață, începând cu ora 6:00, s-au oficiat slujba Acatistului Sfântului Ioan Iacob, Ceasurile și Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană le-a dat un grup de elevi ai Seminarului ‘Veniamin Costachi’. La ora 12:00 a avut loc sfințirea troiței aflate în poarta bisericii parohiale, care a fost urmată de o agapă frățească. ‘Acest pelerinaj reprezintă un prilej de a mulțumi Sfântului Ioan Iacob pentru că m-a ocrotit și m-a ajutat în cei cinci ani cât am făcut Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț. Pentru credincioșii din parohie venirea sfintelor moaște reprezintă un motiv în plus de a apăra credința într-o zonă misionară cum este aceasta’, a mai adăugat pr. paroh Ioan Alexandru Sigher

Comentarii Facebook


Știri recente