Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, cinstite la Biserica Sfântul Vasile – Victoria, din Capitală

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul va fi cinstită în mod deosebit la Biserica Sfântul Vasile cel Mare – Victoria din București. Începând de astăzi, moaștele Sfântului Ioan Botezătorul vor fi scoase spre închinare credincioșilor, informează „Ziarul Lumina”.

‘Săvârșim slujba Privegherii și a Acatistului Înaintemergătorului Domnului nostru Iisus Hristos începând cu ora 17:30, iar mâine dimineață Sfânta Liturghie’, a declarat pr. Cristian Trandafir, parohul bisericii.

Biserica adăpostește și o părticică din lemnul Sfintei Cruci: „Biserica noastră este una dintre puținele biserici care adăpostește un tezaur, aș putea spune, de sfinte moaște, astfel că oricine are posibilitatea să vină și să se închine la aceste sfinte moaște și mai cu seamă la lemnul Sfintei Cruci” a declarat părintele Cristian Trandafir pentru TRINITAS TV.

După cum a mai spus părintele paroh, în biserică se află moaștele mai multor sfinți mucenici, după cum urmează: Sfântul Trifon, Sfântul Gheorghe, Sfântul Teodor Tiron, Sfântul Haralambie, Sfântul Elefterie și mâna Sfintei Paraschevi.

Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” – Victoria se află pe Calea Victoriei, vis-a-vis de Muzeul George Enescu.

Comentarii Facebook


Știri recente