Moaștele Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi se vor afla mâine la Roman

Moaștele Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi se vor afla mâine, 12 septembrie, la Roman, informează postul de radio al Patriarhiei Române. Racla cu sfintele moaște va ajunge la Catedrala episcopală din Roman la ora 10, însoțite de Preasfințitul Părinte Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei.

Venirea în procesiune a moaștelor Sfântului Ierarh Teodosie este prilejuită de manifestările deosebite desfășurate zilele acestea la Roman. Vor fi două zile de sărbătoare, încununate duminică, 13 septembrie, când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. Sfânta Liturghie va fi urmată de festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, urmare a hotărârii Sfântului Sinod luată în ședința de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

Sfântul Ierarh Teodosie, canonizat de Biserica Ortodoxă la 5 octombrie 2003, a fost episcop la Roman între anii 1671-1674.

Comentarii Facebook


Știri recente