Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, la hramul Mănăstirii Râșca din județul Suceava

Pelerinii din toată Moldova sunt așteptați mâine la hramul Mănăstirii Râșca din județul Suceava. Aseară a fost adusă din Grecia racla în care se află un deget din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. Sfintele moaște vor rămâne la Râșca până duminică, 16 septembrie 2012, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La Mănăstirea Râșca din județul Suceava a ajuns aseară racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. Sfintele moaște au fost aduse de la Mănăstirea ‘Sfântul Nicolae’ din regiunea Peloponez – Grecia de către arhim. Nectarie Ifantidis, starețul Mănăstirii Ano-Xenia din Volos, Grecia. Pelerinajul are loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ignatie al Volosului și a Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Programul liturgic dedicat hramului va începe în această seară, de la ora 18:00, cu slujba Privegherii. Mâine-dimineață se vor oficia Agheazma, Taina Sfântului Maslu și Sfânta Liturghie. ‘Așteptăm un număr mare de preoți și credincioși la sărbătoarea hramului. Sfânta Liturghie va fi oficiată de arhim. Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, alături de alți preoți invitați. Înălțarea Sfintei Cruci este un hram mai nou al mănăstirii noastre. Sărbătoarea tradițională a așezării monahale de la Râșca este marcată în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae. Avem nădejdea că în mijlocul nostru va sluji, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, și Preasfințitul Meletie, Episcopul Hotinului (Ucraina) care ne bucură cu prezența atunci când este invitat la hramurile mănăstirilor moldave’, a spus arhim. Mihail Bălan, starețul Mănăstirii Râșca.

Cu prilejul serbării hramului, va fi scoasă spre închinarea credincioșilor racla în care se află moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre, aflată în sfântul altar al sfântului lăcaș de la Râșca. ‘Pelerinii se vor putea închina la papucul Sfântului Ierarh Spiridon pe care l-am primit în dar de la Înalt Preasfințitul Nectarie, Mitropolit de Kerkyra și Paxos. La momentul cuvenit din cadrul slujbei Privegherii va fi scoasă o sfântă cruce ce cuprinde părticele foarte mici din lemnul Sfintei Cruci pe care le-am primit de la Ierusalim de la o monahie de neam grec’, a adăugat arhim. Mihail Bălan.

Comentarii Facebook


Știri recente