Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae la Deva

Duminică, 16 septembrie, la Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva au fost aduse spre închinare, de la Mănăstirea „Tuturor Sfinților” din Atena, o parte din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, după cum ne-a precizat Pr. Mircea Mihuleț.

În așteptarea sosirii raclei cu sfintele moaște, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi a săvârșit Slujba Vecerniei.

În jurul orei 19.00 a sosit și racla cu moaștele sfântului ocrotitor al Catedralei Episcopale din Deva, fiind aduse de Părintele Nectarie de la Mănăstirea „Tuturor Sfinților” din Atena, însoțit de Părintele Mihail de la Mănăstirea Râșca.

Părintele Vasile Vlad, consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța sfinților în viața Bisericii și a fiecărui credincios.

Părintele Nectarie de la Mănăstirea „Tuturor Sfinților” din Atena, a vorbit, sutelor de credincioși care au venit să se închine și să se roage înaintea raclei cu sfintele moaște, despre importanța dragostei pe care trebuie să o arătăm aproapelui, spunând și câteva frumoase pilde prin care a subliniat lucrarea virtuții creștine a dragostei în viața cotidiană a credincioșilor.

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae vor rămâne la Deva până în după-amiaza zilei de 17 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente