Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae la capela Liceului Ortodox din Zalău

O parte din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae au fost aduse, în această seară, în capela Liceului Ortodox din Zalău, informează Radio TRINITAS.

Sfintele moaște vor rămâne spre a fi cinstite aici, până luni, prin bunăvoința parohiei sălăjene Trăznea, deținătoarea acestora.

Evenimentul are loc în cadrul zilelor Liceului Ortodox care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Nicolae, și nu este singurul.

Mâine în continuarea activităților prilejuite de zilele scolii, se va oficia Sf. Liturghie, apoi cei mici vor colinda pe parinții lor și pe toți credincioții capelei, primind daruri de la Moș Nicolae, tot mâine la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului, va avea loc un concert de colinde, unde corul școlii și un cor din Zalău și corul Seminarului Teologic din Cluj Napoca, vor incerca să transpună credioncioșii starea de sărbătoare.

Tot în cadrul zilelor Liceului, ieri a fost sfințită icoana-prăznicar a Sfântului Nicolae de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…