Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul la Alba Iulia

Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița se vor afla, săptămâna aceasta, în Arhiepiscopia Alba Iuliei, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Mărturisitori Ardeleni, informează Radio TRINITAS.

Racla va fi însoțită de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului și de maica Mihaela Tamaș, stareța Mănăstirii Bistrița. Întâmpinarea sfintelor moaște va avea loc miercuri (ora 17:00), în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. Va urma o procesiune în jurul catedralei, după care se va oficia slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Racla cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul va fi pusă în Catedrala Reîntregirii, unde credincioșii se vor putea închina toată noaptea de miercuri spre joi.

Joi, de sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni – Cuvioșii Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Nicolae Oprea, în catedrala Reîntregirii Sfânta Liturghie va fi oficiată (de la ora 9.30) de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente