Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul au sosit la Manastirea Dervent

Ieri, moastele Sfantului Grigorie Decapolitul au sosit la Manastirea Dervent din judetul Constanta, unde s-a sarbatorit hramul asezamantului. Moastele au fost intampinate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Pana duminica, 18 aprilie, Sfintele Moaste vor fi asezate spre inchinare in mai multe biserici dobrogene.

Inca de joi, au sosit la Dervent mii de pelerini din toata tara, pentru a participa la slujba oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.Dupa Sfanta Liturghie, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfintit primul cabinet stomatologic din incinta unui locas monahal. Amenajat in manastire, acest cabinet ii va trata atat pe nevoiasii din satele invecinate, cat si pe membrii obstei de calugari.

Ajunsi la Dervent din toate colturile tarii, credinciosii au stat la rand pentru a se inchina si a saruta moastele Sfantului Grigorie Decapolitul, cel care, de peste cinci secole, ocroteste Manastirea Bistrita din judetul Valcea.Apoi au luat apa sfintita de la Izvorul Tamaduirii, situat la aproximativ 250 de metri, in partea de rasarit a manastirii. Prin prezenta moastelor la acest praznic se intregeste o mare sarbatoare a acestei Saptamani Luminate, in care se rememoreaza minunile savarsite de Maica Domnului, prin Izvorul Tamaduirii.

Comentarii Facebook


Știri recente