Moaștele Sfântului Gheorghe au fost aduse la Brașov

În a doua zi de Crăciun, la Biserica ‘Sfânta Treime’ Tocile (foto), a fost adusă o raclă cu o parte din moaștele Sfântului Gheorghe, informează ‘Ziarul Lumina’. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare pentru credincioșii din Șcheii Brașovului și pentru întregul oraș. Soborul de preoți care a întâmpinat moaștele și a oficiat slujba de Te Deum în lăcașul de cult amintit a fost condus de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

La sărbătoare au participat autorități centrale, județene și locale, printre care ministrul finanțelor publice, Gheorghe Ialomițeanu, prefectul județului Brașov, Ion Gonțea, primarul orașului, George Scripcariu, ofițeri și militari ai Garnizoanei Brașov și câteva sute de credincioși. După întâmpinarea moaștelor la poarta bisericii din Șcheii Brașovului și onorul dat de garda de militari, s-a format cortegiul care a condus racla până în biserică.

‘Sfinții se întâlnesc între ei’

După așezarea moaștelor în lăcașul de cult, a urmat o slujbă de Te Deum, la sfârșitul căreia IPS Laurențiu a subliniat importanța unui astfel de eveniment pentru credincioșii brașoveni și din întreg Ardealul și a arătat care este rolul sfinților în viața credincioșilor.

‘Sfinții se întâlnesc între ei și se cheamă reciproc, pentru că sunt pentru noi cele mai puternice mărturii că la ceea ce ne cheamă Dumnezeu să câștigăm cu ajutorul harului, adică sfințenia, este posibilă și omului. Dacă noi n-am fi văzut nici un sfânt, dacă nu ne-ar fi rămas nici o mărturie palpabilă, apropiată simțurilor, cu greu ne-am fi ridicat cu mintea și cu credința la faptele și vednicia și mijlocirea celor care au devenit apropiații, casnicii lui Dumnezeu’, a spus IPS Laurențiu.

Au urmat cuvântările autorităților amintite și a preotului paroh Aurelian Reit, care a mulțumit tuturor pentru prezența la evenimentul istoric. Moaștele Sfântului Gheorghe vor rămâne definitiv la biserica brașoveană pentru a fi cinstite de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente