Moaștele Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul-Vâlcea, în Capitală

Credincioșii din Capitală se pot închina zilele acestea la moaștele Sfântului Antonie de la Iezerul-Vâlcea. Acestea au fost aduse la Biserica „Sfântul Nicolae și Sfântul Antonie cel Mare” – Titan cu prilejul împlinirii, duminica aceasta, a șase ani de la târnosirea lăcașului de cult, informează TRINITAS TV. Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul-Vâlcea este cel de-al doilea ocrotitor al Bisericii.

„Acest sfânt român trăitor pe meleagurile noastre, canonizat în 1992 l-am descoperit ca pelerin și din anul 2005 îl aducem în pelerinaj în fiecare an la parohia noastră care îi poartă și hramul din 2008, la îndrumarea și sfătuirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Este o tradiție pe care vrem să o păstrăm cât mai mult”, a spus părintele Daniel Goga, parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” – Titan, București.

Până pe 29 septembrie, când moaștele vor fi duse înapoi la Schitul Iezerul-Vâlcea, în Biserica parohială se va desfășura un program liturgic special.

Moaștele au fost aduse în Capitală de părinții slujitori, alături de credincioși din parohie, fiind însoțiți și de maicile de la schitul vâlcean.

Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul-Vâlcea este prăznuit de Biserica noastră la 23 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente