Moaștele Sfântului Calinic au ajuns în Mitropolia Olteniei

După aproape un secol și jumătate Sfântul Calinic de la Cernica s-a întors în Oltenia. Moaștele Ierarhului sunt aduse, timp de o săptămînă, în toate eparhiile mitropoliei. În jurul orei 18:00, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu a adus racla cu sfintele moaște la Catedrala Mitropolitană din Craiova.

„Sfintele moaște au fost însoțite de la Mănăstirea Cernica de o delegație formată din Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Sfintele moaște au fost întâmpinate în Catedrala Sf. Dumitru de un sobor format din Ierarhi ai Mitropoliei Olteniei și preoți din Arh. Craiovei. A fost săvârșită o slujbă de Te Deum iar ÎPS Irineu a rostit un cuvânt de bun venit mulțumind lui Dumnezeu pentru această binecuvântare adusă pe meleagurile oltene prin prezența Sf. Moaște ale Sf. Calinic”, a relatat pentru Radio TRINITAS Gheorghe Cioiu.

Moaștele Sfântului Calinic se află așezate, spre închinare, pe esplanada Catedralei Mitropolitane, alături de moaștele Sfinților Nifon, Tatiana, Serghie și Vah, aflate, acolo, permanent.

Comentarii Facebook


Știri recente