Moaștele Sfântului Apostol Andrei vor fi aduse la Urziceni

Moaștele Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța vor fi aduse la Urziceni în perioada 18 – 21 martie 2010, informează părintele protopop Bogdan Stancu, din Protopopiatul Urziceni.

În ziua de joi, 18 martie, ora 17.00 sfintele moaște vor ajunge în oraș. La intrarea dinspre stadion vor fi întâmpinate de preoții Protoieriei Urziceni, de credincioși și de copii îmbrăcați în costume naționale. Va urma apoi o procesiune prin oraș cu sfintele moaște până la Catedrală unde vor fi depuse spre închinare până duminică, 21 martie, orele 15.00. Pe toată perioada pelerinajului Biserica va fi deschisă zi și noapte și se vor săvârși slujbe continuu.

În data de 21 martie, în Duminica a V-a din Postul Mare, Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni.

În anul 2010, an în care Biserica Ortodoxă Română aniversează 125 de ani de Autocefalie și 85 de ani de când a fost ridicată la rang de Patriarhie, Protoieria Urziceni serbează aceste evenimente istorice prin aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei, cel care a propovăduit primul Evanghelia lui Hristos pe teritoriul Țării noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…