Moaștele Sfântului Apostol Andrei, readuse în România

Aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei în România a fost un prilej de mare bucurie duhovnicească în anul care se încheie. Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a ajuns iar pe pământ românesc pe 24 octombrie, fiind adus de o delegație condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras, care a însoțit Sfintele Moaște aduse din Grecia, informează TRINITAS TV.

La sosirea pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, delegația greacă a adresat un cuvânt de mulțumire.

Delegația din Patras, împreună cu delegația Bisericii Ortodoxe Române care a întâmpinat sfintele moaște la aeroport au adus moaștele Sfântului Apostol Andrei pe șantierul viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului. Aici au fost întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi, sute de preoți și credincioși. S-a pornit apoi în procesiune cu Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei și cu icoana Maicii Domnului – Prodromița de la Muntele Athos, în jurul amplasamentului viitoarei Catedrale patriarhale.

După popasul făcut pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc partea a doua a tradiționalei procesiuni din Capitala României. Pelerinii au însoțit în rugăciune Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, până la podiumul special amenajat în curtea Catedralei patriarhale.

Pe scena special amenajată în curtea Catedralei patriarhale a fost oficiată o slujbă de Te Deum cu prilejul primirii Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, precum și pentru deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod.

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel alături de Mitropolitul de Patras, Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, precum și de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi.

Patriarhul României a transmis un mesaj de felicitare tuturor pelerinilor.

După ce, timp de 5 zile Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei s-a aflat în Capitala țării, racla a fost dusă la Sibiu, cu prilejul canonizării Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Credincioșii ardeleni s-au putut închina moaștelor Sfântului Apostol Andrei până în după-amiaza zilei de 29 octombrie 2011, când acestea au fost duse la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde a avut loc canonizarea Sfântului Ierarh Simion Ștefan, Mitropolitul Transilvaniei.

Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a fost dus înapoi în Grecia în cursul zilei de luni, 31 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…